Segona Secció * Robinsons

 El joc pedagògic de la segona secció és el d’en Robinson. Qui no ha sentit mai parlar d’en Crusoe? No és casualitat que sigui la base del projecte educatiu de la secció. Robinson Crusoe és un dels llibres d’aventures més famosos del món. Va ser escrit per Daniel Defoe en 1791 i es considera la primera novel·la anglesa com a tal… mireu si han passat d’anys i és una història que segueix viva!

Explica la història del jove Robinson Crusoe que, desobeint els desitjos del seu pare, embarca en un llarg viatge com a mariner a bord d’un vaixell de negocis. Però una gran tempesta abat el vaixell en el qual viatjava, naufragant a una illa deshabitada prop de Veneçuela. Solament i sense mitjà d’escapar, passaran les seves aventures a l’illa en la qual roman durant 28 anys…

La nostra aventura només dura quatre anys!, però mantenim els valors i ideals de lluita i supervivència que caracteritzaven a en Robinson en la seva aventura. Els quatre grups de la secció representen les diferents etapes per les quals passa el personatge de Robinson Crusoe des del seu naufragi.

  • R. DESCOBRIDORS (9 anys): L’infant entra dins la segona secció i allà ha de descobrir tot l’entorn, tal com va fer en Robinson a l’illa.
  • R. MISSATGERS (10 anys): La necessitat de comunicar amb els altres, potenciant les habilitats de forma individual i col·lectiva. Robinson troba a Viernes, l’indígena, amb el que forja una amistat.
  • R. CREADORS (11 anys): LA creativitat i el treball en equip són claus en aquesta etapa. Robinson va treballar molt per crear tot el que és necessari per viure a l’illa.
  • R. PIONERS (12 anys): És l’etapa final en la qual l’infant es prepara per abandonar la seva secció i arribar al «nou món» amb els aprenentatges elaborats a l’illa… serà pioner a la seva terra a on defensar els valors universals. Robinson deixa l’illa i torna a la civilització, convençut de què el més important no són les finances, el consum, … Són les persones